Bemutatkozás

A 2003-ban alakított, magántulajdonú CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ Nonprofit Kft a háromszáz kis-és középvállalkozásnak telephelyet nyújtó, 60 ha-s Budaörsi Ipari és Technológiai Parkban működik. Az ipari park alapítói és fejlesztői finn mintára egy tudományos és technológiai parkot képzeltek el, ami részben meg is valósult. Az ingatlanfejlesztés bevételeiből és igen kis részben pályázati finanszírozással épült egy innovációs központ és egy inkubátorház, megalapításra került a Valdeal Innovációs Zrt, aminek fő célja az innovációs ötletek, kutatási eredmények hasznosítása és nemzetközi piacra vitele volt. 2003 és 2010 között a cégcsoport (aminek tagja volt többek között a Budaörsi ISC Kft, a CHIC Nonprofit Kft, a Valdeal Zrt illetve az In-Q-Tech Kft is) kis-és középvállalati versenyképességi és innovációs menedzsment központként működött, több tucat saját és közvetített szolgáltatással segítette partnereit. A jelzett időszak második felében a cégcsoportban közel ötven fő dolgozott különböző innovációs menedzsment, tanácsadási, környezetvédelmi, megújuló energiák hasznosításával kapcsolatos, valamint hazai és nemzetközi pályázati stb. projektekben. A legfontosabb eredmények a teljesség igénye nélkül:

 

  • Egyetemi, kutatóintézeti és kis-és középvállalati kapcsolatrendszer kialakítása
  • A Közép-magyarországi Régió Regionális Innovációs Stratégiájának kidolgozása
  • Megújuló Energia Kompetencia Központ alapítása és működtetése
  • Több mint ezer innovációs ötlet, kutatási eredmény megismerése, minősítése és ezek közül több tucat hasznosulásának a segítése
  • Amerikai és német innovációs menedzsment know-how honosítása
  • Start-up és spin-off cégek indulásának és innovatív vállalkozások fejlődésének segítése, üzleti angyal és kockázati tőkebefektetések menedzselése, hazai és nemzetközi piaci kapcsolatok fejlesztése (kisebb-nagyobb sikerek több mint 50 projekt keretében)
  • Pályázati üzletágunk, együttműködve az innovatív kis-és középvállalkozásokkal, egyetemekkel több tucat hazai és nemzetközi pályázatot menedzselt, több milliárd Ft értékben.
  • Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszer 
  • Konferenciák, workshopok, kiállítások szervezése

A 2008-s gazdasági válság, a Jeremy program indulásának több mint kétéves csúszása és a budaörsi ipari parki, innovációs központi fejlesztési programok kitalálójának s a megvalósítás motorjának, a vállalkozások többségi tulajdonosának Polgárné Májer Ildikónak a 2011-ben bekövetkezett súlyos betegsége következtében, az elmúlt években, az innovációs és versenyképesség fejlesztési tevékenység jelentősen lecsökkent.

A CHIC Nonprofit Kft legfontosabb feladatának a hazai termék, technológia és szolgáltatás ötletek, kutatási eredmények keletkezésének, megvalósításának és piacra vitelének a segítését és az innovatív vállalkozások versenyképességének fejlesztését tartja.

A CHIC Közép-magyarországi Innovációs Központ Nonprofit Kft célja, hogy újra kiépítse az innováció menedzsment, innovációs ügynökségi és KKV versenyképesség fejlesztési szolgáltatásokat.

 

Megjelent Somogyi Miklós az innovációmenedzsment ismeretekről és tapasztalatokról szóló

„TALÁLD KI, VALÓSÍTSD MEG, LÉGY SIKERES!"

című könyve. Mellékletben a könyvbemutató szórólapja. Bővebb információk a www.somogyim.hu weblapon találhatók, ahol meg is rendelhető a könyv. A könyv kapható a Libri, Líra, Anima bolthálózataiban, a Könyvtárellátónál, e-könyv formájában megrendelhető a felsorolt cégek honlapjain, illetve a www.ekönyv.hu és a www.dibook.hu oldalakon. A szerző kétperces könyvbemutatója megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=ArF4BGBti9Y&t=42s